måndag 31 januari 2011

Malte 1,5

När vattnet gått och vi tillslut tjatat oss ut från förlossningen, låg hemma och väntade på värkarna, då tittade vi på Patrik 1,5...

Idag blir Malte 1,5 år! Min "lille" pojk!

Ok alla nära och kära, här skall börjas kommunicera, jag skall gå en kom i gång med kommunikations kurs, torsdagskvällar och vissa kvällar önskar Malte sällskap då pappa jobbar och jag skall på utbildning, så jag skriver upp alla tider så får frivillig anmäla intresse;)

torsdag 10/2 kl 16-18:30
torsdag 17/2 kl 17:30-19:30
torsdag 10/3 kl 16-19:30 (Martin & Josefin har erbjudit sig denna tid.)
torsdag 17/3 17:30-19:30

Tack för hjälpen!

måndag 24 januari 2011

Malte...

Har jag presenterat min son vid namn? Han heter iaf Malte. De allra flesta som läser bloggen känner ju oss, men ändå...

Igår hade vår familj ett kärt återseende med familjen Ekstrand/Wretholm. Inte nog med att vi fick lite vuxenutbud, föräldrautbud och massa god mat och choklad så fick fisen busa med Levi igen, det var längesen. Han gillar bli klättras på, det funkar till och med ganska bra att bli skallad;) Men bäst av allt var nog kuddkriget och Levis kiknade skratt.

Väl hemma så somnade han mer eller mindre på studs! En gång har vi varit uppe i natt, och så somnade han om ganska fort. Kanske vänder nattvaken nu??? (jag vågar knappt skriva det)

söndag 23 januari 2011

Om 1 år...

Vi har en krävande tid framför oss, men om 1 år då ska jag o älsklingen pausa från föräldrarollerna o åka på semester... Har jag beslutat o ser jag fram emot:)

söndag 16 januari 2011

ja, nä, nätterna är fortfarande katastrof. Vi har dock lagt ner nitrazepam och nu testar vi theralen. Tog första dosen, 1 droppe, i fredagskväll, ingen skillnad, förutom att han uppvisade vara mycket medicinpåverkad och svårsomnad. 1 droppe igår, vid första uppvaknadet, ingen skillnad. Somnade inte "normalt" igår heller och vaknade mitt i natten och var mycket ledsen, så det är väl en "fas" nu...

ja, ja vad är det att ha barn som somnar själva i sina sängar på kvällen, sover i stort sätt hela natten...

I eftermiddags har jag iaf varit barnfri ett par timmar, det var underbart skönt. Det är en stor tillgång att ha svärföräldrar så nära, så villiga att hjälpa till och vara till hands.

Snart dags för middag, sen kvällsbestyr, sen är det bara att hoppas att natten blir skaplig, nu har jag den själv och framför mig har jag 4 dagar arbete framför mig innan nästa vila.

måndag 10 januari 2011

För bra för att vara sant?!?

Lillprinsen hade idag sin första dagisdag efter långt juluppehåll. Det märktes nu vid nattningen att han var trött, han somnade på 15 minuter! Det brukar ta minst 45 minuter med mycket spasticitet och gråt.
Jag tror dock detta kommer straffa sig senare ikväll eller i natt...

Det skulle ju vara hur bra som helst om detta blir en ok natt, jag är själv hemma då F jobbar och skall själv jobba imorgon...

lördag 8 januari 2011

Jag blir tokig!

Ingen har nappat på min bortskänkes/finnes annons!

I december fick vi utskrivet en ny medicin för prinsen som skulle få honom att sova på nätterna. Den 20:e testade vi medicinen för första gången, då sov vi kanske 5 timmar i streck! Det är nog det bästa på länge!
Natt 2 vaknade han av att han var rosslig, blev förstås spänd och så var cirkusen igång. Natt 3 sov vi mindre än innan vi började med medicinen för då var han så rosslig. Sen slutade vi med den medicinen!

Nu är det ett jävla liv här på nätterna. Han somnar gott på kvällarna, men sover bara i två timmar, är vaken, spänd och skriker i 1-2 timmar, sover 2 timmar, vaken 2 timmar. Han är nu så spänd, trots medicin, att jag fysiskt har svårt att hålla ihop honom.

Just nu var vi ju lämpligen långlediga, både jag och F, men hur blir det på måndag, då F jobbar natt och jag jobbar på tisdag dag?!!!
På måndag är iaf prinsen läkare tillbaka från sin jul och vinter semester, förhoppningsvis kan hon hjälpa oss på något sätt, innan jag blir tokig.

Å den där JÄ__LA LSS handläggaren som strular och inte vill ge oss avlastning fasta helger, för det KAN inträffa samma helger som vi jobbar! Det är ju just då som avlastning är som mest lämplig, men nej avlastning är inte till för att få tid att jobba...???? Någon som kan förklara detta för mig!!!???

Jaja, mindre roligt inlägg, med mycket frustration, men så är det just nu...

lördag 1 januari 2011

Finnes:

spänd, trött, kräkig, grinig 1,5 årig pojk som trots mediciner sover kasst på nätterna...

Sökes:
TÅLAMOD, UTHÅLLIGHET OCH LITE MER ORK