onsdag 10 november 2010

Avlösarservice - ett faktum

Känns fortfarande konstigt och avigt, men förnuftet säger mig att det är bra att börja nu...

Kerstin heter hon, hon som from nästa tisdag skall vara oss behjälpliga med prinsen, hon som skall göra det verkligen att vi inte själva kan ta hand om prinsen, hon som gör tydligt att vi har insatser från LSS samt hon som har mest erfarenhet av funktionshindrade barn.

Så från och med nästa vecka skall Malte gå i förskola måndag tisdag torsdag och fredag. På tisdagar så hämtar Kerstin honom från förskolan och tar med honom hem, här skall hon ta hand om honom under någon timme innan hon åker iväg till nästa barn/familj... ca kl 14-16 har hon hand om Malte...

På onsdagar skall Malte vara ledig från förskolan och så långt det är möjligt från andra habiliterings eller sjukhusaktiviteter också, så att den av oss som är hemma med honom kan få lite kvalitetstid med vår upptagna prins ;)

Det är ca 6 veckors prövotid, under jul så får jag och Fredrik göra en egen utvärdering av hur vi skall ha det under första delen av 2011...

1 kommentar:

  1. Glöm inte att ni är bäst i världen på att ta hand om er son, men alla föräldrar måste få lite tid över till annat ibland. Utan det kan ingen orka! Se bara till att ni verkligen får avlastning och inte lägger tiden på jobb, utan får egentid, tid för varandra, tid för vila, vänner, att göra ärenden eller så... Vad skönt att ni har fått avlösarservice beviljat. Men visst måste ni ha fått mer tid än bara någon timme i veckan? Kram!

    SvaraRadera